Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Comic Cultura #1 - Το Πρώτο Ελληνικό Διαδικτυακό Περιοδικό για την 9η τέχνη είναι γεγονός!!

H ιδέα υπήρχε καιρό στο μυαλό του φίλου και συνεργάτη μου(στο blog Disney Masters)Ίωνα Αγγελή.Ένα περιοδικό σε ηλεκτρονική μορφή,όπου μέσα του θα μιλάμε για αυτό που αγαπάμε περισσότερο:Tα Κόμικς!!Και μέσα σε λίγο διάστημα από εκείνες τις πρώτες συζητήσεις,αυτή η ιδέα γίνεται πραγματικότητα.Την Παρασκευή στις 4 Ιανουαρίου μέσω του issuu και εντελώς δωρεάν,οι φίλοι της 9ης τέχνης και λάτρεις των κόμικ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα τεύχος 52 σελίδων που θα περιλαμβάνει άρθρα,κόμικς δημιουργίες,συνεντεύξεις,κριτικές και τα πάντα για την 9η τέχνη!!

Όλοι οι συντάκτες του περιοδικού έχουν δουλέψει με μεράκι και αγάπη για να προσφέρουν ένα περιοδικό που σέβεται τα κόμικς και τους αναγνώστες του και ελπίζουμε να καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.Το εξώφυλλο από τον εκπληκτικό Κώστα Φραγκιαδάκη ενώ η συντακτική ομάδα εκτός από τον δημιουργό Ίωνα Αγγελή(του Comics Trends) και εμένα(που συμμετέχω εκτός από την αρθρογραφία μου και με τα σκίτσα μου σε συνεργασία με τη γυναίκα μου την Έλοντυ Κόλερ Ανδριανού)περιλαμβάνει και τους Νίκο Δημ. Νικολαιδη(Mπλέκ,Αθλόμετρο),την ομάδα του Smashing Culture,του Docmz Και πολλούς άλλους καθώς η παρέα μας ελπίζουμε να μεγαλώνει σε κάθε τεύχος.Καλή μας αρχή λοιπόν!!

Τα περιεχόμενα(όπως τα δανείζομαι από το Comics Trends) του πρώτου τεύχους θα είναι τα εξής:

Κόμικς
"Το Ποντίκι" [Σενάριο-Σχέδιο-Χρώ: Soloup]: 6 σατιρικά στριπάκια με πρωταγωνιστή ένα ποντίκι, από το πενάκι του Soloup...
"Πριν Και Μετά Τον Γάμο" [Σενάριο-Σχέδιο: Σπύρος Ανδριανός / Χρώμα: Elodie Kohler Ανδριανός]: Ένα 3-σέλιδο κόμικς το οποίο έχει ως βασικό άξονα τις σχέσεις αλλά και πως αυτές επηρεάζονται από τον γάμο, με μία χιουμοριστική πλευρά...
Γελοιογραφίες [του Soloup]: 2 σατιρικές γελοιογραφίες γύρω από πολιτικά θέματα από το πενάκι του Soloup.

Διηγήματα
"Μέχρι Το Τέλος Του Κόσμου" [Συγγραφέας: Θανάσης Λάμπρου]: Αχανείς έρημοι, καραβάνια, κοσμικά όντα και μαγεία, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το νέο διήγημα. Ο ήρωας μας, ο Ασίφ, μετά από μια παράξενη συνάντηση στην έρημο, καλείται να αποφασίσει την πορεία που θα καθορίσει το μέλλον του… 
"Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης - Η Επιστροφή" [Σενάριο-Εικονογράφηση: Νίκος Δημ. Νικολαΐδης]: Η συνέχεια του κόμικς "Πορτιέρο Μάκης Ροδίτης" μετά τα πρώτα 3 εικονογραφημένα κόμικς από τον εκδότη Νίκο Ζώη αποκλειστικά στο πρώτο μας τεύχος!

Συνεντεύξεις
Soloup [στον Ίωνα Αγγελή]: Δημιουργός του νέου graphic novel "Ο Συλλέκτης". Μας μιλάει για τις εμπειρίες του, τον νέο του τίτλο, αλλά και την Ελληνική σκηνή κόμικς.
JP Ahonen [στον Νίκο Γιακούμελο]: Φιλανδός δημιουργός του φημισμένου κόμικς "Belzebulbs". Μας μιλάει για την νέα δημιουργία του αλλά και την μπλακ μέταλ σκηνή.
Λεωκράτης Ανεμοδουράς [στον Ίωνα Αγγελή]: Εκδότης της εκδοτικής "Μικρός Ήρως". Μας μιλάει για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εκδοτικής...

Αρθρογραφία
"Κόμικς Εκ Των Έσω" [του Ίωνα Αγγελή]: Στο πρώτο τεύχος συζητάμε για 1 προβλήμα γύρω από τα κόμικς που μαστίζει την εποχή μας.
"Stan Lee - Στην Σκιά Των Παππού Των Κόμικς" [του Αλέξανδρου Μινωτάκη]: Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον εκδότη της Marvel Comics και την κληρονομιά που αφήνει πίσω...
"Μπλε Κομήτης - Ένα Χρόνο Σε Τροχιά Και Συνεχίζει" [του Γιάννη Ιατρού]: 
"Alberto Uderzo - Πέρα Από Τον Asterix" [του Σπύρου Ανδριανού]: Η βιβλιογραφία του Uderzo ξεδιπλώνεται σε ένα μοναδικό αφιέρωμα!
"Athenscon 2018" [των Ίωνας Αγγελής & Νίκος Γιακούμελος]: Οι εμπειρίες μας αλλά και οι απόψεις μας από το φετινό Athenscon.
"Roy of the Rovers - Διαχρονική Αξία" [του Νίκου Δημ. Νικολαϊδη]
"Κόμικς Τάσεις" [γράφουν οι: Αλέξανδρος Μινωτάκης, Γιάννης Ιατρού, Μάνος Βασιλείου-Αρώνης, Ίωνας Αγγελής, Νίκος Γιακούμελος, Σπύρος Ανδριανός]: Κριτικές και παρουσιάσεις στις νέες Ελληνικές αλλά και ξένες εκδόσεις.
"All-Time Classics" [γράφουν οι: Σπύρος Ανδριανός, Ίωνας Αγγελής]: Κριτικές σε 6 κόμικς που άλλαξαν την πορεία της 9ης τέχνης.
"Pop Culture" [γράφουν οι: Ίωνας Αγγελής, Νίκος Γιακούμελος]: Κριτικές στις πρόσφατες ταινίες αλλά και σειρές βασισμένες σε κόμικς.
"Κόμικς [και όχι μόνο] Νέα" [του Ίωνα Αγγελή]: Μία ανασκόπηση σε όλα τα νέα γύρω από τα κόμικς, τόσο στον τύπο όσο και στα media.

ΑρχισυντάκτηςΊωνας Αγγελής
Συντακτική ΟμάδαΑλέξανδρος Μινωτάκης, Γιάννης Ιατρού, Μάνος Βασιλείου - Αρώνης, Ίωνας Αγγελής, Νίκος Γιακούμελος, Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, Σπύρος Ανδριανός
Art Director - ΕπιμέλειαΊωνας Αγγελής

Eξώφυλλο από Κώστα Φραγκιαδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου