Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

NYX από Joe Quesada,Joshua Middleton&Rob Teranishi

NYX

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα limited series με mutants της περασμένης δεκαετίας ήταν και το ΝΥΧ που έγραφε τότε ο μετέπειτα editor in chief της Marvel Joe Quesada με σχέδια από Joshua Middleton (τεύχη #1–4) and Rob Teranishi (τεύχη #5-7) από το Νοέμβριο του 2003 μέχρι τον Οκτώβριο του 2005.




Η σειρά εστιάζει στη ζωή 4 νέων ανθρώπων μεταλλαγμένων (που oι περισσότεροι μόλις ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους)και μιας γυναίκας που δεν είναι μεταλλαγμένη αλλά μπλέκεται και αυτή σε φασαρίες όταν αποφασίζει να ακολουθήσει μία κοπέλα από την ομάδα που τυγχάνει να είναι και μαθήτρια της στο σχολείο που εργαζόταν.


Να σημειώσουμε ότι μία από τις μεταλλαγμένες της παρέας είναι και η γνωστή πια (και κλώνος του Wolverine) Laura Kinney/X-23 που εδώ σε αυτή τη σειρά κάνει και την πρώτη επίσημη κομικσική της εμφάνιση(η πρώτη της επαφή με το κοινό και "κανονική" πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα έγινε στην τηλεόραση και στη σειρά X-men Evolution στο 11ο επεισόδιο της τρίτης season)...

Αγώνας για επιβίωση, όχι ενάντια σε sentinels ή hellfire club και κακές αδελφότητες μεταλλαγμένων,αλλά της ίδιας της καθημερινής ζωής,της προκατάληψης και του ρατσισμού που τις περισσότερες φορές είναι σκληρότερα και πιο "θανάσιμα" από οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο...Θέματα που ίσως να τα έχουμε συναντήσει και άλλες φορές ειδικά στους τίτλους των αγαπημένων μας Μεταλλαγμένων,παρ'όλα αυτά εδώ παρουσιάζονται περισσότερο "brutal" για το μέσο αναγνώστη,και σίγουρα αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση...


Εκτός από το πολύ καλό σενάριο,το κόμικ αποζημιώνει και στο σχέδιο αφού και οι δύο pencilers κάνουν πολύ καλή δουλειά,αποφεύγοντας σχεδιαστικές υπερβολές που τις περισσότερες φορές συναντάμε στα mainstream κόμικ και ειδικά στα υπερηρωικά...Επίσης θα πρέπει να αναφερθούμε και στα ολοζώντανα χρώματα του Chris Sotomayor που αποτελούν και αυτά μέρος του όλου πετυχημένου πακέτου!!Η σειρά έβγαλε και ένα δεύτερο λιγότερο πετυχημένο sequel το 2008 NYX: No Way Home γραμμένο από την Marjorie M. Liu σε σχέδια του Kalman Andrasofszky.
Σπύρος Ανδριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου