Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Detective Comics # 1027 - Xίλια τεύχη με τον Bat Man!

Γράφει ο Σπύρος Ανδριανός

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου απολαύσαμε το ιστορικό Detective # 1000 που σηματοδοτούσε το χιλιοστό τεύχος του θρυλικού τίτλου της DC.Αυτόν το μήνα με το πολυσέλιδο και χορταστικότατο Detective # 1027 θα γιορτάσουμε τη χιλιοστή εμφάνιση του σκοτεινού ιππότη στις σελίδες του,αφού ο ήρωας είχε κάνει την εμφάνιση του στο Detective Comics # 27 (cover dated Μάιος '39)τον Μάρτιο του 1939.





Ένα τεύχος που συμμετέχουν πολλοί βετεράνοι αλλά και νεότεροι δημιουργοί και καλλιτέχνες, προσφέροντας τις δικές τους ιστορίες για την ξεχωριστή επέτειο του τίτλου.Ας δούμε μία μία τις ιστορίες που περιλαμβάνει το 144 σελίδων υπερ-τεύχος!!





1. Blowback(Peter J.Tomasi/συγγραφέας & Brad Walker/σχεδιαστής): O Bat Man έχει πολλούς εχθρούς μέσα στα χρόνια..Ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από τις παγίδες τους είναι να σκεφτεί σαν αυτούς..Στη προκειμένη περίπτωση να δώσει αυτό που θέλουν..Το τωρινό creative team του Detective σε μία ιστορία-αφιέρωμα στη villains gallery του σκοτεινού ιππότη,και στο πώς εκείνος μπορεί πάντα να τους νικάει.Χλιαρό ξεκίνημα αλλά οκ όχι από τη πρώτη ιστορία στα..βαθιά!!






2.The Master Class(Brian Michael Bendis/συγγραφέας & David Marquez/σχεδιαστής) : Ένα μυστήριο το οποίο δικαιολογεί και το όνομα του τίτλου εδώ και δεκαετίες.Ένα πτώμα ενός επιθεωρητή της αστυνομίας και ολόκληρη η bat family να ερευνά το πώς πέθανε και το κυριότερο το ποιος τον σκότωσε;;Υπό τη καθοδήγηση του Bat Man αρχίζουν να μαζεύουν στοιχεία,σε μία ιστορία που μας δείχνει γιατί ο σκοτεινός ιππότης θεωρείται ο μεγαλύτερος Detective όλων τω εποχών.Άμα θέλει ο Bendis μπορεί να γράψει χωρίς περιττές πολυλογίες μία όμορφη ιστορία,και ίσος μία από τις καλύτερες του τεύχους.Λέτε να αναλάβει τους τίτλους του Bat Man μετά από εκείνους του Superman από Δεκέμβριο και μετά;;Καλά μη βαράτε μία σκέψη έκανα(λένε για Justice League πάντως δεν τον γλυτώνουμε τόσο εύκολα..).




3.Many Happy Returns(Matt Fraction/συγγραφέας& Chip Zdarsky/σχεδιαστής): Μία φορά το μήνα εδώ και χρόνια,ο Joker στέλνει ένα γενέθλιο δώρο στον Bat Man,χωρίς να υπάρχει κάποια επέτειος..Τι γίνεται όμως όταν κάποιο μήνα το δώρο θα καθυστερήσει να εμφανιστεί;;Τι έκπληξη ετοιμάζει αυτή τη φορά ο Joker;;Αν όχι από τις καλύτερες σίγουρα η πιο έξυπνη ιστορία του τεύχους.Να σας πω και την αμαρτία μου σαν συγγραφέας μου αρέσει περισσότερο ο Zdarsky από ότι σαν σχεδιαστής.





4.Roockie(Grec Rucka/συγγραφέας & Εduardo Risso/σχεδιαστής): Νέα γυναίκα,αφροαμερικάνα,νεοσύλλεκτη στο σώμα..και πιστή στον όρκο που έδωσε να υπηρετεί το νόμο...Πώς θα την αντιμετωπίσουν κάποιοι ήδη "διεφθαρμένοι" συνάφελφοί της και ποιός θα είναι ακριβώς ο ρόλος του Bat Man στη μετέπειτα πορεία της;Ίσως και η καλύτερη ιστορία του τεύχους,βαθιά αληθινή και ανθρώπινη,γεμάτη συγκινητική ειλικρίνεια.Αγαπάμε σχέδιο του Risso και θέλουμε να τον βλέπουμε συχνότερα.Rucka απλά απολαυστικός όπως πάντα.





5.Ghost Story(James Tynion IV/συγγραφέας & Riley Rossmo/σχεδιαστής): Ο Βat Man συνεργάζεται με τον Deadman,για να σταματήσουν το σατανικό Spectre Collector που τρέφεται από τις ψυχές των νεκρών..Σίγουρα όχι κάτι το ιδιαίτερο,αλλά το παιδικό σχέδιο(κατάλληλο για τις all ages εκδόσεις της εταιρείας)κάνει ακόμα πιο μέτρια την ιστορία..Έχει γράψει και πολύ καλύτερα ο Tynion IV(ρίξτε και μία ματιά στο Joker War που διαδραματίζεται στον τίτλο Bat Man αυτό τον καιρό)ενώ θα προτιμούσα την ιστορία σε σκίτσα του Μιχάλη Διαλυνά,που θα ταίριαζαν καλύτερα με το ύφος της.




6.Fore (Kelly Sue DeConnick/συγγραφέας & John Romita Jr./σχεδιαστής): Μία παρτίδα golf ανάμεσα στον Bruce Wayne και έναν άνθρωπο του υπόκοσμου θα αποκαλύψει πολλά μυστικά..Έξυπνο σενάριο από DeConnick,χωρίς πολυλογίες και άσκοπους μονολόγους(ακούς Bendis;;)και το σχέδιο του βετεράνου(πια)John Romita jr. στα γνωστά επίπεδα.Love him or(πλέον)hate him...

Pin up art από Lee Bermejo



7. Odyssey(Marv Wolfman/συγγραφέας & Emanuela Luppachino/σχεδιάστρια):H αναζήτηση ενός ναυαγίου του πλοίου Odyssey,ιδιοκτησίας τη δεκαετία του '30 του παππού του Bruce Wayne,Patrick. Το πλοίο ήταν γεμάτο έργα τέχνης και θησαυρούς που έδωσαν διάφορες εβραϊκές οικογένειες στον Patrick για να κρατήσει ασφαλή από τη λεηλασία των Ναζί.Mονάχα που αυτή η αναζήτηση θα αποδειχτεί πιο επικίνδυνη απο όσο θα περίμενε κανείς.. Για να ολοκληρώσει την αποστολή, ο Wayne προσκαλεί τους παραγωγούς του Impossible ..but True podcast. Το podcast διευθύνεται από τους Roy Raymond, Jr., Martin Compass, Sandra Bradley και Cathy Saunders.Έιναι η νέα γενιά detectives και απόγονοι σπουδαίων χαρακτήρων της golden/silver age εποχής και του Detective Comics,όπως του Roy Raymond ,Sam Bradley&Steve Carson..Κλασικός Wolfman με υπέροχο σχέδιο από Luppachino(Angel: Only Human,X-Factor) και μελάνια από Bill Sienkiewicz.

8.Detective 26(Grant Morrison/σενάριο & Chris Burnham/σχεδιαστής):There's a new vigilante in town!!Το όνομα του Silver Ghost!!Τον ειδοποίησε κανείς όμως για τον σκοτεινό ιππότη;Δύσκολοι καιροί για...συγκρίσεις!!Morrison απλός,μεστός,χωρίς τα γνωστά τρελά του(ευτυχώς)και ατμοσφαιρικό σχέδιο από Chris Burnham που συμβαδίζει με τον τόνο της ιστορίας.




9.Legacy(Tom King/συγγραφέας & Walter Simonson/σχεδιαστής): O ραδιερνεργός Doctor Phosphorus θέλει ο σκοτεινός ιππότης να τον θυμάται ως εκείνον που τον σκότωσε(μαχόμενος μαζί του)την ώρα που θα πεθαίνει...Αλλά και ο Bat Man θέλει και αυτόν να τον θυμάται όσο θα ζει..Μία ιστορία που μπορεί να ενσωματωθεί στο επερχόμενο Bat Man/Catwoman που πρόκειται να γράψει ο King και θα κυκλοφορήσει σε 2 μήνες από τώρα(βλέπουμε και τον Bruce μαζί με τη Selina στο μέλλον-άλλωστε ο τίτλος θα περιλαμβάνει παρελθόν,παρόν και μέλλον του bat και της cat),σε σχέδια του βετεράνου Walter Simonson που δε θυμίζει τις χρυσές του εποχές στον Thor,αλλά ΟΚ ηλικιακά δεν είναι και όπως τότε που τον σχεδίαζε...





10.As Always(Scott Snyder/συγγραφέας & Ivan Reis/σχεδιαστής): Όταν μία κοσμική απειλή(ο ήλιος εξαφανίζεται μαζί με τους άλλους πλανήτες)θα σημάνει την έναρξη του τέλους της Γης,ο Bat Man είναι αυτός που θα δώσει τη λύση,μέσα από τα μάτια του Jim Gordon,πιστό συνεργάτη και φίλο του εδώ και χρόνια.Για τον Snyder τα έχουμε ξαναπεί,θεωρείται πλέον ένας από τους definitive Bat Man writers,και πάντα θα κάνει αισθητή τη παρουσία του στον χαρακτήρα now and then,και φυσικά ο υπέροχος Ivan Reis,μας δείχνουν πάλι ότι ακόμα και χωρίς υπερδυνάμεις,ο Bat Man είναι ίσως ο μεγαλύτερος υπερήρωας.
Pin up art από Cheung & Sanchez


11.Generations:Fractured(Dan Jurgens/συγγραφέας& σχεδιαστής μαζί με τον Kevin Nowlan): Μία ιστορία που συνεχίζεται στο επερχόμενο Generetions Fractured ουσιαστικά ένα teaser του one shot.

12.The Gift(Mariko Tamaki/συγγραφέας & Dan Mora/σχεδιαστής): Η τελευταία ιστορία του τεύχους ανήκει στο event Joker War που αυτή τη στιγμή "τρέχει" στον τίτλο του Bat Man,αλλά αποτελεί και έναρξη ενός νέου story arc που θα δούμε στο Detective Comics και θα έχει τον τίτλο the Black Casebook mystery,και υπόσχεται να μας κρατήσει σε αγωνία για τα επόμενα τεύχη του τίτλου.Μήπως το συγκεκριμένο creative team της Tamaki&Mora αναλάβουν μετά τους Tomasi&Walker;;Θα δείξει!!

Εμείς να ευχηθούμε για άλλες χίλιες και περισσότερες εμφανίσεις του θρυλικού σκοτεινού ιππότη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου