Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΑPSIHIA του Κώστα Παντούλα

Αpsihia

Ο Κώστας Παντούλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Ορνεράκη το 2006 και από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, το 2014.

Η δημοφιλέστερη δουλειά του είναι το IRWIN ALLEN’S LOST IN SPACE: THE LOST ADVENTURES, μεταφορά σε comic επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς του Carey Wilber (επιμέλεια Holly Interlandi, χρώμα Patrick McEvoy, έκδοση American Gothic Press – Famous Monsters), που κυκλοφόρησε το 2016.




Από το 2008 μέχρι το 2010, έγραψε και σχεδίασε τη σειρά 5 τευχών ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΕΪΝ, ενώ το 2016, δούλεψε στο spin-off του Ουκρανικού comic UPTOWN CHRONICLES (σενάριο Mikhail Pimenov & Richard Mooney), μέρος καμπάνιας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο πολιτικό σύστημα της Ουκρανίας. Μεταξύ 2017 και 2019, σχεδιάζει για τους τίτλους SHARKS ON A TRAIN (σενάριο John Rapacciuolo), DEAD AND FORGOTTEN (σενάριο Isaac Jean Francois), DECAY OF SANITY (σενάριο, Robert Glowa), 21ST CENTURY MAN (σενάριο Atabay Sarami), UPTOWN CHRONICLES και SUB ZENITH (συγγραφέας Anthony Penhall).

Από το 2013-2015, φιλοτέχνησε εξώφυλλα της σειράς ΓΕΡΟΝΤΟΠΕΙΣΜΑΤΑ, του συνθέτη Δημήτρη Καρά, με συμμετοχές από καλλιτέχνες όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Βασίλης Καρράς, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Κότσιρας, Νικήτας Κλιντ, Πάνος Κατσιμίχας, Μανώλης Μητσιάς, Αρετή Κετιμέ κ.α., ενώ τη διετία 2014-2015, σχεδίασε το promotional τεύχος για τη σειρά action figures, Platinum Dolls, και το στο comic ELECTROMAGNATE για την Annadale Comics (σενάριο John Rapacciuolo).



To APSIHIA είναι μία από τις πρόσφατες δουλειές του πολυτάλαντου Κώστα Παντούλα,που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Comicdom con.Το άλμπουμ που είναι αυτοέκδοση του δημιουργού,αποτελείτε από 3 ιστορίες που κοινός παρανομαστής τους είναι ο θάνατος(ψυχικός ή σωματικός)και η κοσμική "αναγέννηση".

Στη πρώτη ιστορία,έχουμε τη καταστροφή του πλανήτη από mecha-Άγγελος θανάτου.Όσα θύματα επιζήσουν θα μετατραπούν και εκείνα σε Dracodes(όπως είναι και ο τίτλος της ιστορίας)

Dracodes


Στη δεύτερη ιστορία από την οποία παίρνει το όνομα του ολόκληρο το άλμπουμ με τίτλο APSIHIA,η Alethia-δαίμονας της Apsihia,αναλαμβάνει από τον Chronos τον άρχοντα του κοσμικού παραδείσου,να εξολοθρεύσει τα σκορπιόμορφα πλάσματα που καταστρέφουν και αφανίζουν ολόκληρους κόσμους,με αντίτιμο τη γαλήνη της ψυχής της....Η αποστολή της όμως δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση....

Apsihia


Στη τρίτη ιστορία KANGEE,έχουμε έναν ερυθρόδερμο που κάποτε είχε απαχθεί από εξωγήινους(που ο ίδιος πίστευε ότι ήταν οι Θεοί του)να συνεχίζει την αποστολή του,την οποία δεν θυμάται πιά ακριβώς ήταν,αφού πλέον έχει μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο που δεν θυμίζει πλέον τον ανθρώπινο εαυτό του...

Kangee


Όλα αυτά μαγευτικά δοσμένα,από το εκπληκτικά σχεδιαστικό ταλέντο του Κώστα Παντούλα,που ξέρει πάντα να εντυπωσιάζει τον αναγνώστη με κάθε νέα του δουλειά,και κάθε φορά να εξελίσσεται τόσο σχεδιαστικά όσο και σεναριακά.
Ένα ταξίδι μέσα στη φαντασία και σε αλλοπρόσαλλους κόσμους,με το στοιχείο της μεταμόρφωσης και της ευθύνης να κυριαρχεί και να χαρακτηρίζει τους πρωταγωνιστές των ιστοριών.




Ο Jodorowski συναντά τους Moebius και Mézières,μέσα σε ένα χορταστικό sci-fi πανδαιμόνιο άψογου σεναρίου,λεπτομερειακού και αξεπέραστου σχεδίου και εκπληκτικών χρωμάτων που μόνο η ποιότητα δουλειάς του Παντούλα μπορεί να προσφέρει.Ένας πραγματικά μεγάλος και σπουδαίος δημιουργός,που φυσικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ξένους συναδέλφους του,αφενός γιατί και ο ίδιος είναι πολύ μεγάλος σχεδιαστής,αφετέρου και η δική του δουλειά είναι πασίγνωστη και στην αγορά του εξωτερικού.Και μόνο για την υπέροχη εικονογράφηση που αιχμαλωτίζει για ώρες τα μάτια του αναγνώστη σε κάθε panel των σελίδων,αξίζει να αγοράσετε αυτή τη δουλειά,εκτός φυσικά και για την υποστήριξη σας σε δικό μας Έλληνα καλλιτέχνη.




Από τα καλύτερα άλμπουμ εγχώριας παραγωγής που διάβασα τον τελευταίο καιρό,περιμένω την επόμενη δουλειά του που είμαι σίγουρος ότι θα καταπλήξει και πάλι!Highly Recommended!!

Περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργό στην προσωπική του ιστοσελίδα https://www.kpantoulas.art/


Σπύρος Ανδριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου