Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Skits@kia Friend's Edition #10 Βασίλης Γκογκτζιλάς


Σήμερα φιλοξενούμε ένα από τα μεγαλύτερα εγχώρια ταλέντα μας που το μεγάλο ταλέντο του φυσικά ξεπέρασε τα όρια της χώρας μας και εκπλήσσει εξ'ίσου το κοινό του εξωτερικού.Εκτός από σπουδαίος καλλιτέχνης είναι σπουδαίος ως άνθρωπος. Άς ακούσουμε τι έχει να μας πεί για τον εαυτό του με δικά του λόγια!!

Εικονογράφος, δημιουργός κόμιξ και ζωγράφος.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978.

Πρώτη δημοσίευση στο Μπούμερανγκ ένα τοπικό περιοδικό το οποίο κυκλοφόρησε σε τρία τεύχη το 1993. Από τότε δε σταμάτησε να δημοσιεύει εργασίες σε περιοδικά κόμικς, περιοδικά, εφημερίδες και όλα τα πεδία της εικονογράφησης. Μερικές αξιοσημείωτες εργασίες ως εικονογράφος είναι συνεργασίες με τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, Αγγελιοφόρος, το περιοδικό κόμικς 9, Athens voice και περιοδικό Soul. Το διαφημιστικό κόμικς Deniman το οποίο εικονογράφησε μέσω του διαφημιστικού γραφείου Red Creative απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Προώθησης Προϊόντος.

Από το 2007 δημιουργεί και εικονογραφεί κόμικς για την IDW Publishing και την Image comics που εδρεύουν στην Αμερική. Εργασίες περιλαμβάνουν το The Adventures of Augusta Wind σε σενάριο του J.M. DeMatteis και το The Bigger Bang σε σενάριο του D.J. Kirkbride.

Οι εργασίες του στην εικονογράφηση παρουσιάστηκαν στο Illustration Now VOl.2 της TASCHEN.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου