Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Saita -Verse το ελληνικό universe!!

 Συνέντευξη στον Σπύρο Ανδριανό

Τι ακριβώς είναι το κόμικ Saita;Ποιοί δημιουργοί κρύβονται πίσω από αυτό το project;Και τι ακριβώς επιδιώκουν να μας παρουσιάσουν;Στο κείμενο που ακολουθεί οι δημιουργοί απαντάνε στα παραπάνω ερωτήματα και μας μιλάνε για το project τους:



Τι ακριβώς είναι το κόμικ Saita;;

Η σειρά comics με το όνομα «Saita» ξεκίνησε το 2018 με τη συνεργασία του συγγραφέα Αντώνη Μαλλίδη (παραγωγή/σενάριο/διάλογοι – fb: Antoine Mallidis) και του σχεδιαστή Διονύση Διγώνη (σχέδιο, Instagram: ddig_art ), επηρεασμένη από τα είδη action/horror/superhero/philosophy/surreal. Η σειρά διαδραματίζεται στην Αθήνα την σύγχρονη εποχή και αφορά την ιστορία του Πέτρου Αλεξανδρή, που ζει την διπλή ζωή του ιδιοκτήτη της μπυραρίας «Medusa» και του μασκοφόρου εκδικητή Saita, υβρίδιο ανθρώπου και του φιδιού Platyceps Najadum ή κατά κόσμον γνωστό ως Σαΐτα. 

Ο Saita είναι μέλος του Τάγματος του Φιδιού, μιας σέκτας πολεμιστών, με αποστολή να εμποδίσει τους «Harvesters», μια μυστική κοινωνία που χρηματοδοτεί φασιστικά και δικτατορικά κινήματα και καθεστώτα με σκοπό την αγορά ανθρώπων, από το να καταλάβει την Ελλάδα.




Πόσα τεύχη έχετε εκδώσει έως τώρα;;

Από την σειρά έχουν εκδοθεί τα πρώτα δυο τεύχη (αυτοέκδοση). Tο πρώτο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ Comicdom Con Athens (Αθήνα, 2019) και το δεύτερο στο LAComicsFestival (Λάρισα, 2020), ενώ αυτόν τον καιρό βρίσκεται στα πρόθυρα ετοιμασίας του τρίτου τεύχους.


Τι επιδιώκετε να κάνετε με τη κυκλοφορία αυτού του κόμικ;Πώς βλέπετε το μέλλον της σειράς;

Εν κατακλείδι, η εν λόγω σειρά δεν είναι παρά η αρχή του Saita-Verse, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου για ένα φανταστικό σύμπαν στην Ελλάδα, με μελλοντικό στόχο την έκδοση πολλών spin-off σειρών και graphic novels.

Που μπορούμε να σας βρούμε και επίσης πώς μπορούμε να προμηθευτούμε τεύχη της σειράς;;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα τεύχη της σειράς από την σελίδα μας στο Facebook: Saita-Verse

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι καλή επιτυχία και καλή συνέχεια στο project σας

θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τον χρόνο σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου